Activitate Mana cu Mana 15 – 17 februarie: excursie in Brasov, Poiana Brasov si Bucuresti

Activitate Mana cu Mana 15 – 17 februarie: excursie in Brasov, Poiana Brasov si Bucuresti

 

In campania Mana cu Mana, dedicata copiilor din centre de plasament, am reusit prima activitate de amploare, cu durata de 3 zile (si 2 nopti). Beneficiari au fost 12 copii din Centrul de plasament Antonio, printre cei care s-au remarcat pozitiv atat la scoala, cat si prin purtare, copii care au toate sansele sa reuseasca in viata, mai ales daca vor mai fi ajutati si la partea de cultura generala, suport afectiv si integrare sociala. Excursia / mini-tabara din Brasov a fost un gen de calatorie “in familie”, cu un grup relativ restrans fata de taberele clasice, cu cazare in centrul orasului si cu o multime de experiente noi. Copiii au primit atentia cuvenita, dar in acelasi timp au resimtit si libertatea pe care si-o doresc, increderea cu care au dovedit anterior ca merita sa fie creditati.

Calatoria copiilor din Constanta in Brasov a fost posibila gratie generozitatii Centrum HOUSE – Hostel & Bar, o unitate de cazare aflata chiar in Centrul Vechi din Brasov, aproape de Piata Sfatului si de Biserica Neagra, pe principala strada pietonala. Cei de la Centrum HOUSE – Hostel & Bar au oferit copiilor cazare gratuita in cele mai bune conditii, mic dejun inclus si chiar alte beneficii – ajutor in pregatirea celorlalte mese + materiale pentru un atelier de creatie. Copiii s-au simtit excelent in acest cadru nou: turisti in mijlocul unui oras mare, intr-o unitate unde au observat si alti turisti (mai ales straini). Copiilor le-au fost dedicate doua camere spatioase si frumos decorate, cu vedere chiar spre strada pietonala.

Dincolo de beneficiile “donate” practic in campania Mana cu Mana, echipa Centrum HOUSE – Hostel & Bar i-a primit pe copii cu multa caldura, iar cei mici au simtit aceasta prietenie in cel mai bun mod, exact asa cum ne dorim in proiect – fara senzatia de mila, ci mai degraba o relatie umana de ajutor prietenesc si grija, de la adulti la copii. Cei mici (cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani) au invatat ce inseamna mic dejun bufet suedez cu mancare la alegere, pe saturate, au inteles cum trebuie sa se poarte in diverse contexte si au aflat multe lucruri despre istoria Brasovului si despre istoria Romaniei, implicit. Multumim si celor de la Asociatia Cultour si Brasov Walkabout free tours pentru turul ghidat in zona centrala a Brasovului, beneficiu de asemenea oferit gratuit copiilor. A fost inclusa si o vizita la Muzeul Civilizatiei Urbane a Brasovului, cel mai nou muzeu al orasului.

Dincolo de plimbarile prin oras, copiii s-au bucurat de… iarna. Prima lor iarna la munte, cu zapada din belsug! Am organizat o excursie in Poiana Brasov, unde s-au distrat pe partie cu toubing-uri si sanii inchiriate. Copiii s-au declarat indragostiti de Brasov si foarte fericiti. Au fost cuminti si s-au bucurat atat de partea educativa si culturala, cat si de partea de distractie.

La intoarcere, popas in Bucuresti, la mall in Cotroceni, joaca si o gustare, apoi calatorie cu metroul cateva statii – suficient pentru a adauga inca o experienta noua in viata lor! Toate acestea de mai sus, in Brasov si Bucuresti, au fost reusite cu un cost de doar 151 lei pentru proiectul Mana cu Mana! Beneficii obtinute gratuit de la parteneri externi proiectului: aprox. 2500 lei. Multumim partenerului institutional al proiectului, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, care a inteles ce inseamna parteneriatul cu comunitatea in campania Mana cu Mana si a oferit tot suportul in beneficiul copiilor, ocupandu-se de partea de transport dus-intors.

In campania Mana cu Mana, toti banii donati sunt utilizati in beneficiul copiilor in mod real, cu maxima eficienta! In plus, totul este extrem de transparent.

Voluntar activitate: Razvan Iancu.

Mai multe fotografii, pe Facebook: https://www.facebook.com/manacumana.ro/posts/1853508987993581

Detalii despre campania Mana cu Mana pe www.manacumana.ro si www.facebook.com/manacumana.ro

Mana cu Mana este un demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, proiect implementat alaturi de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.