Activitate Mana cu Mana 9 martie: dubla aniversare cu bowling, pizza si desert special

Activitate Mana cu Mana 9 martie: dubla aniversare cu bowling, pizza si desert special

O noua activitate derulata prin programul Mana cu Mana, realizat in beneficiul copiilor din centre de plasament: pe 9 martie, 6 fetite de 10-12 ani de la Centrul de plasament Delfinul din Agigea au avut parte de o dupa-amiaza speciala in Constanta, in care s-a marcat si aniversarea zilei de nastere pentru doi dintre copii. Astfel, accentul a fost pe timp liber petrecut in mod placut, intre prieteni (inclusiv alaturi de voluntari dragi copiilor), socializare, activitati publice. Pentru copiii din centre de plasament, astfel de activitati simuleaza practic activitati de familie si altele la care cei mici din familii sunt obisnuiti sa participe. Copiii din centrele de plasament au nevoie de experiente “normale”, care le cresc stima de sine si ii ajuta pe plan psihologic, facilitand integrarea sociala.

Fetitele au jucat pentru prima data in viata bowling (pe pista speciala de copii, intr-un centru specializat), au reusit chiar sa darame toate popicele la unele aruncari 🙂 Aniversatele au primit si mici cadouri de la voluntari, in contextul zilelor lor de nastere, pentru a avea sentimentul foarte important “contez pentru unii oameni” (pe fondul sentimentului de abandon cu care se confrunta de ani multi…).

Au avut si suc, la fel ca la orice aniversare intre prieteni. Mai departe, au mers la restaurantul Pepe Verde, unde au mancat pizza intr-un cadru relaxat. Cei de la Pepe Verde – Constanta au oferit, ca de obicei, conditii preferentiale (50% reducere) si multa prietenie! La final, Sibel, Sevda, Luminita, Bibina, Andreea si Arsena s-au bucurat si de deliciile de la The Donut Library Constanta, partener care ofera gratuit celebrele “donuts” in campania Mana cu Mana – copiii si-au putut alege chiar ceea ce au dorit. Lipsa familiilor nu poate fi suplinita, dar poate fi resimtita mai putin cand oferim copiilor experiente inedite si amintiri frumoase la pachet.

Cost total al activitatii: 110 lei (bani donati de una dintre voluntarele participante). Valoare suplimentara obtinuta gratuit prin prisma partenerilor: aprox. 100 lei.

In campania Mana cu Mana, toti banii donati sunt utilizati in beneficiul copiilor in mod real, cu maxima eficienta! In plus, totul este extrem de transparent.

Mai multe fotografii, pe Facebook: https://www.facebook.com/manacumana.ro/posts/1875343329143480

Detalii despre campania Mana cu Mana pe www.manacumana.ro si www.facebook.com/manacumana.ro

Mana cu Mana este un demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, proiect implementat alaturi de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.