Activitate Mana cu Mana: martie 2018, 3 zile, excursie in Bucuresti

Activitate Mana cu Mana: martie 2018, 3 zile, excursie in Bucuresti

In campania Mana cu Mana, o grupa de 9 copii de la Centrul de plasament Delfinul din Agigea a avut parte de o activitate cu totul deosebita in saptamana de Scoala Altfel. A fost organizata o calatorie in Bucuresti, cu durata de 3 zile! Mini-tabara a fost una inedita, altfel decat copiii sunt obisnuiti: cazare la o unitate turistica, in centrul Capitalei, cu o multime de activitati realizate in format restrans, combinand relaxarea cu explorarea, cunoasterea cu distractia, activitatile educationale cu cele de socializare.

Copiii au fost gazduiti gratuit de Hostel Eminescu din Bucuresti. In prima zi au vizitat Muzeul Naţional Cotroceni – vizita de asemenea gratuita, ghidata, extrem de apreciata. A urmat un tur prin centrul orasului oferit cadou de doi ghizi profesionisti de la Free Tour Bucharest – BTrip, care au adaptat programul pe intelesul copiilor, intr-un mod interactiv.

In ziua a doua, programul a inclus Oraselul Cunoasteriii (intelegerea stiintei prin joaca), vizita ghidata la Muzeul Național de Istorie a României (cu un ghid care a reusit sa-i faca pe copii sa vada totul foarte interesant) si experienta intensa la NoGravity Club. In ziua a treia – vizita ghidata la Muzeul Nicolae Minovici. Toate au fost oferite gratuit copiilor de acesti parteneri in campania Mana cu Mana!

Copiii au mancat variat si echilibrat, inclusiv in diverse locatii publice. Dimineata au fost implicati in a-si pregati micul dejun, dupa ce anterior au mers la cumparaturi in supermarket. Ca de obicei, accent pe toate activitatile normale in familie si pe integrare sociala si buna purtare in public – lucrurile normale care conteaza atat de mult! Copiii au calatorit de mai multe ori cu metroul (pentru cei mai multi, o experienta noua), au ajuns si in Parcul Izvor, Parcul Cismigiu si Parcul Herastrau.

Dincolo de parteneriate si gratuitati, costurile directe au fost asigurate de compania Thermosystem din Bucuresti. Multumim mult pentru aceasta excursie ce a adus multe zambete copiilor! Transportul a fost asigurat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, partenerul institutional in campania Mana cu Mana. Voluntar activitate: Razvan Iancu.

Costuri in campania Mana cu Mana (suportate de sponsorul Thermosystem, care va sprijini si alte activitati): 261 lei. Valoarea estimata a beneficiilor oferite gratuit de partenerii acestor activitati: 3500 lei.

Mana cu Mana are nevoie in continuare de cat mai multi prieteni. Oricine se poate implica, iar cea mai simpla metoda este prin donatii online pe http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/

Mai multe fotografii: https://www.facebook.com/manacumana.ro/photos/pcb.1900180513326428/1900172609993885/?type=3

In campania Mana cu Mana, toti banii donati sunt utilizati in beneficiul copiilor in mod real, cu maxima eficienta! In plus, totul este extrem de transparent.
Detalii despre campania Mana cu Mana pe www.manacumana.ro si www.facebook.com/manacumana.ro

Mana cu Mana este un demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, proiect implementat alaturi de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.