Activitate Mana cu Mana: 17 aprilie 2018 – vizita la Centrala Nucleara de la Cernavoda

Activitate Mana cu Mana: 17 aprilie 2018 – vizita la Centrala Nucleara de la Cernavoda

Activitatile copiilor din centre de plasament in campania Mana cu Mana au continuat in luna aprilie! Pe data de 17, un grup format din 35 de copii cu varste intre 9 si 16 ani (de la Centrul de Plasament Antonio si Centrul de Plasament Delfinul) a vizitat Centrala Nucleara de la Cernavoda, intr-o vizita programata cu amabilitatea SN “Nuclearelectrica” S.A., care a sprijinit astfel demersul campaniei Mana cu Mana.

Copiii au aflat informatii diverse despre modul in care se produce curent electric la Cernavoda, despre ce inseamna o centrala nucleara si ce performante inregistreaza aceasta, date despre reactoarele 1 si 2, despre energia nucleara in lume etc. Mai mult decat atat, s-a pus accent pe modul in care ajungi sa lucrezi intr-o astfel de institutie, pe nevoia de invatare si perfectionare permanente, dar si pe necesitatea de a stapani foarte bine limba engleza. Discutia despre cariera a continuat si in cadrul vizitei la simulatorul centrului de comanda, identic pana in cel mai mic detaliu cu cele reale, ce controleaza reactoarele. Copiii au primit inclusiv o mostra din ceea ce inseamna seriozitatea, atentia si rigorile duse la cel mai inalt nivel.

Multumim SN “Nuclearelectrica” S.A. pentru aceasta experienta oferita copiilor din centre de plasament. Vizitatorii au primit la plecare si cadouri – tricouri si mingi transformabile branduite cu logo-ul institutiei. Transportul copiilor a fost asigurat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, parte din Mana cu Mana. Cost al acestei activitati in proiect: 0 lei.

Mana cu Mana are nevoie in continuare de cat mai multi prieteni. Oricine se poate implica, iar cea mai simpla metoda este prin donatii online pe http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/

Mai multe fotografii: https://www.facebook.com/manacumana.ro/photos/pcb.1928650083812804/1928648883812924/?type=3

In campania Mana cu Mana, toti banii donati sunt utilizati in beneficiul copiilor in mod real, cu maxima eficienta! In plus, totul este extrem de transparent.
Detalii despre campania Mana cu Mana pe www.manacumana.ro si www.facebook.com/manacumana.ro

Mana cu Mana este un demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, proiect implementat alaturi de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.