Activitate stiinta: experimente pentru copii – 15.11.2018

O noua grupa de copii de la Centrul de Plasament Antonio din Constanta a participat pe data de 15 noiembrie la o activitate cu fel de fel de experimente cu magneti, in campania Mana cu Mana. Activitatea, desfasurata la Scarlet Oak Learning Centre, i-a captivat pe copii (varste intre 7 si 11 ani) pe parcursul a aproape 2 ore, timp in care au aflat diverse lucruri despre magneti, prin experimente facute chiar de ei.

Pe parcursul lectiei, copiii au fost provocati sa descopere raspunsuri la urmatoarele intrebari: Se pot magnetiza obiectele din metal? Se pot demagnetiza obiectele din metal? Poate un magnet sa ramana cu un pol daca se imparte in mai multe bucati? Se poate transmite forta magnetica prin obiectele de metal? In plus, au facut si alte experimente si au fost foarte dornici sa reia unele deja cunoscute.

Multumim Scarlet Oak Learning Centre pentru conditiile preferentiale cu privire la desfasurarea acestui curs de experimente. La final, copiii au primit gustari echilibrate.

Mana cu Mana este un program pentru copiii din centre de plasament derulat de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta. Avem nevoie de donatii pentru a realiza si mai multe activitati pentru copii: http://manacumana.ro/index.php/ajuta-online/ (se poate dona online, cu cardul). De asemenea, daca puteti oferi in mod direct beneficii copiilor (acces la cursuri, excursii etc.), ar fi de mare ajutor.

Mai multe detalii si fotografii pe pagina de Facebook Mana cu Mana.