CSR

CSR

Implicarea unei companii in campania Mana cu Mana, ca partener – sustinator, poate genera beneficii consistente de CSR (responsabilitate sociala corporativa). Se pot realiza chiar actiuni speciale care sa aduca si mai multa valoare de PR si CSR. Dincolo de orice detalii tehnice, implicarea in aceasta campanie ajuta cu adevarat copiii din centre de plasament – actiuni clare, rezultate masurabile!

Campania va fi una vizibila online & offline la nivel national, cu numeroase actiuni si evenimente, persoane publice implicate etc. Fotograful implicat in realizarea lucrarilor artistice este in sine o ancora a campaniei, prin reputatia sa deosebita in domeniu, fiind consacrat inclusiv in proiecte sociale in Romania si in Statele Unite ale Americii.

Companiile pot “imprumuta” sau “cumpara” fotografii ale campaniei in schimbul unor donatii sau pot deveni parteneri sustinatori. Pentru a discuta despre orice varianta, ne puteti contacta!

Orice intrebari / solicitari / propuneri pot fi transmise catre:

Razvan Iancu
Project Manager – Mana cu Mana / Copii cu Viitor
razvan.iancu @ copiicuviitor.ro

Mana cu Mana este un demers conceput in beneficiul copiilor aflati sub o forma de protectie in centre de plasament, proiect implementat alaturi de Asociatia United Hands Romania, Fundatia Refresh si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta. Parte dintr-o platforma de programe dedicate copiilor vulnerabili (Copii cu viitor), Mana cu Mana este un proiect inedit, social – artistic, ce presupune in prim-plan expozitii foto in spatii publice si online pentru diseminarea campaniei.

Proiectul este unul national prin anvergura mesajelor promovate in materie de sprijin pentru integrare a copiilor institutionalizati in comunitate, pentru binele general al societatii, dar implementarea (ca si realizarea laturii artistice) se va face in principal in doua centre de plasament din judetul Constanta – Centrul de Plasament Antonio din Constanta si Centrul de Plasament Delfinul din Agigea. Prin schimbul de experiente facilitat de Directiile judetene pentru Protectia Copilului, campania va sprijini in mod direct copii din centre de plasament si din alte comunitati din Romania.

In cadrul Mana cu Mana, copii institutionalizati au fost implicati intr-o activitate ampla ce a presupus mai intai fotografii ale mainilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experienta semnificativa in proiecte sociale artistice in Bucuresti si San Francisco. Mai departe, pe baza unor discutii cu copiii, s-au extras citate ce reprezinta dorinte si aspiratii ale acestora, proiectii de viitor cu privire la familie si cariera, diverse considerente despre lume, viata, familie, societate. Cu ajutorul artistului grafic Gabi Toma, fotografiile au fost insufletite cu ilustratii si texte exact pe baza cuvintelor exprimate de copii.

Mana cu Mana vizeaza cresterea gradului de respect de sine al copiilor din centrele de plasament, dar si gradul de incredere in relatia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari si prin implicarea in evenimente asociate. De asemenea, se doreste atragerea atentiei comunitatii fata de existenta copiilor institutionalizati si intelegerea corecta a nevoilor si perspectivelor acestora, fara dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunitatii fata de copiii institutionalizati; o relatie mai puternica intre comunitate si centrele de plasament, o perceptie corecta asupra acestor copii in comunitatea locala, drept “copiii nostri”, “parte din viitorul comunitatii”.

Pentru a valida partea de integrare in cele mai bune conditii, proiectul vizeaza o implementare locala in cele doua centre din judetul Constanta. Pe website-ul www.manacumana.ro si prin prisma a numeroase expozitii, evenimente si initiative ce vor fi desfasurate pe perioada campaniei, se va realiza strangerea de fonduri pentru derularea de programe in afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni si materii scolare, meditatii, programe de tip after school etc.), diverse activitati cu scop recreational, educational si cultural, dar si pentru cresterea gradului de integrare a copiilor institutionalizati in societate. Prin activitatile la care vor avea acces, copiii vor fi motivati in acelasi timp pentru a-si imbunatati rezultatele scolare.