Despre proiect

Despre proiectul Mana cu Mana

Perioadă desfăşurare proiect în spaţiul public (campanii media, expoziţii, evenimente) + derulare activităţi copii beneficiari:
noiembrie 2017 – februarie 2019

Obiective proiect:

– Implicarea copiilor din centre de plasament într-un proiect artistic, pozitiv, creativ, care să crească gradul de respect de sine al acestora, dar si gradul de încredere în relaţia cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari şi prin implicarea in evenimente asociate.

– Atragerea atenţiei comunităţii faţă de existenţa copiilor instituţionalizaţi şi înţelegerea corectă a nevoilor şi perspectivelor acestora, fără dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunităţii faţă de copiii instituţionalizaţi; o relaţie mai puternică între comunitate şi centrele de plasament, o percepţie corectă asupra acestor copii în comunitatea locală, drept “copiii noştri”, “parte din viitorul comunităţii”.

– Strângerea de fonduri în beneficiul copiilor din centre de plasament din judeţul Constanţa, pentru derularea de programe în afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni şi materii şcolare, meditaţii), diverse activităţi cu scop recreaţional, educaţional şi cultural, dar şi pentru creşterea gradului de integrare a copiilor instituţionalizaţi în societate. Prin activităţile la care vor avea acces, copiii vor fi motivaţi în acelaşi timp pentru a-şi îmbunătăţi rezultatele şcolare.

Proiectul pe scurt:

Împreună cu fotograful Horia Manolache, fotograf implicat anterior în proiecte sociale importante, cu rezonanţă în mass-media la nivel naţional şi internaţional, copiii din 2 centre de plasament din judeţul Constanţa vor realiza fotografii artistice având ca subiect tocmai mâinile copiilor şi legătura simbolică între copii, personalul din centre şi comunitate. Fotografiile (ilustrate de un artist grafic de excepţie) vor ilustra speranţă, viitor pozitiv, prietenie, echipă, capacitate de reuşită, atitudine pozitivă în general.

Strângerea de fonduri se va realiza prin donaţii online şi offline, de la persoane fizice şi companii, prin mai multe sisteme, pornind de la “cumpărarea” de fotografii şi desene, inclusiv licitaţie. 100% din fondurile obţinute se vor utiliza pentru activităţi dedicate copiilor din centrele de plasament implicate în campanie, mai ales activităţi în afara centrelor (excursii, programe culturale şi artistice, activităţi recreative, spectacole, cursuri, meditaţii şcolare etc.).

Horia Manolache este fotograf și regizor, având expoziții în San Francisco, premiu în 2017 la Bienala de la Florența, alte premii la Prix de la Photographie, IPA, nominalizat pentru PDN’s 30 în 2016, parte din Forbes 30 sub 30 România tot în 2016. A publicat cartea “The Prince and The Pauper” în 2017. Horia face în general serii foto în care arată percepția lui asupra realității: oameni ai străzii fotografiați ca fiind de succes, oameni de succes ca fiind oameni ai străzii, scaune personificate și arătate așa cum ar fi fost dacă ar fi fost oameni. Totul este relativ și totul poate fi perceput altfel decât este general acceptat.

Gabriela Toma (aka Gabi Toma) este un graphic designer/ilustrator din București, absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”. Are un stil ușor de recunoscut, caracterizat de umor și folosirea unor culori vii. Gabi este o persoană curioasă, ii place să experimenteze cu tehnici diverse de reprezentare (atât tradițional cât și digital). Este pasionată de cafea și pisici, care reușesc să își croiască drumul prin majoritatea ilustrațiilor sale.

Fotografiile ilustrate expuse in format print in City Park Mall din Constanta au fost imprimate cu ajutorul Ideal Fine Art din Bucuresti.